Annons

Halfvarssons nya magproblem: "Inte så kul"

En inflammerad tarm stör Calle Halfvarsson inför Ski Tour 2020.
Efter säsongen kan han tvingas operera bort en del av tarmen.
Skidor • Publicerad 14 februari 2020
Calle Halfvarsson under fredagens presskonferens inför starten av Ski Tour 2020.
Calle Halfvarsson under fredagens presskonferens inför starten av Ski Tour 2020.Foto: Anders Wiklund/TT

Halfvarsson har tidigare berättat att han har diagnosticerats med tarmstörningen IBS (irritable bowel syndrome). Även den här säsongen har han haft stora problem med magen och i tisdags genomgick han en ny undersökning.

Den visade att en del av tarmen är inflammerad.

Annons

– Jag tar det ändå ganska bra, men just nu är det inte så kul, säger Halfvarsson, som bland annat tvingades fasta inför undersökningen.

– Jag ville egentligen inte göra det här testet nu inför touren. Det hade varit skönare att ta det efteråt, för att få den här veckan till bra träning hemma.

Inflammationen kan vara ett skäl till att han har haft lätt att bli sjuk, och det kan bli tal om operation efter säsongen. Provsvaren från undersökningen väntas nästa vecka.

– Det går att ta bort den delen av tarmen som är inflammerad. Men det är en operation och det är alltid en risk, det kan ju gå åt skogen, säger Halfvarsson.

– Men eftersom jag har en inflammation i tarmen så blir det att mitt immunförsvar försöker få bort den. Läkaren menar att det är därför jag blir sjuk, för att mitt immunförsvar har fullt upp.

Magproblemen gör att han är tveksam till om han klarar av att genomföra hela touren, som startar på lördag med 15 kilometer fristil för herrarna.

– Ja, det är jag. Tyvärr. Men jag kommer att ge det ett försök. Så får vi se om det funkar.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons