Annons

Halfvarssons mentala spöken: "Brottas"

Calle Halfvarssons mentala spöken slog till när han klappade igenom i sprintsemifinalen i Falun.
Skidor • Publicerad 8 februari 2020
Calle Halfvarsson blev nia i sprinten vid världscuptävlingarna i Falun.
Calle Halfvarsson blev nia i sprinten vid världscuptävlingarna i Falun.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sprintsemifinal i Svenska skidspelen på Calle Halfvarssons hemmabana i Falun och storpublik på plats för att bära fram hemmahoppet.

Resultatet? Calle Halfvarsson kom efter direkt från start, slutade näst sist i sitt heat och var aldrig nära att ta sig till final.

Annons

Efteråt var han självkritisk.

– Det är helt fel inställning. Det är en jättedålig inställning. Jättemycket folk hejar på mig, därför är det jättekonstigt att man inte kan tagga till mer och vara mer på hugget. Här larvar jag runt och sprätter till ibland. Det blev en sådan onödig lucka direkt från start, säger Calle Halfvarsson.

Mental tränare

Efter loppet signalerade han tydligt att det handlar om de mentala spöken som ibland slår till med full kraft. Hans mentale tränare, Rune Gustafsson, har en stor betydelse i att försöka skrämma bort dem.

– Det sitter i skallen hos mig. Nu får jag prata med min mentale coach i kväll. Vi brukar ha regelbunden kontakt, men nu var det ett tag sedan vi pratade eftersom jag haft problem med magen och varit i fjällen och tränat.

Masstart väntar

TT: Kan han hjälpa dig?

– Det är jättebra att ha honom. Han styr upp mig. Det är många gånger som vi haft ett bra samtal och sedan har det blivit en bättre inställning på tävling redan dagen efter. Så nu ska jag ta ett snack med honom och få lite skäll, säger Calle Halfvarsson, som efterlyser Sveriges tuffaste tränare i startfållan.

– Ja, lite mer örfilar innan start skulle jag behöva. Men detta är en inställning jag är stolt över.

På söndagsförmiddagen kör herrarna masstart över 15 kilometer i fri stil i Falun.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons