Annons

Häktad man i Uddevalla vill släppas fri

Brott • Publicerad 5 december 2019
Nya häktningsförhandlingar hålls i Uddevalla tingsrätt under fredagen. Arkivbild.
Nya häktningsförhandlingar hålls i Uddevalla tingsrätt under fredagen. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Den 22-årige man som sitter häktad på sannolika skäl för misstänkt mord på en 17-årig flicka i Uddevalla vill släppas på fri fot och bestrider en omhäktning.

– Han förnekar ju till alla anklagelserna och vill inte vara frihetsberövad, för han anser inte att det finns skäl till det. Han menar att han inte har gjort sig skyldig till det som påstås, säger mannens advokat Beatrice Rämsell till GT.

Annons

Mannen befinner sig nu på en rättspsykiatrisk enhet för att genomgå en undersökning.

Åklagaren Jim Westerberg har sagt att anklagelserna mot mannen har stärkts och har begärt omhäktning fram till den 3 januari. Nya häktningsförhandlingar hålls i tingsrätten under fredagen.

För en vecka sedan, efter intensiva sökinsatser, påträffades en kroppsdel vilket bekräftade att den 17-åriga flickan är död. Polisen fortsätter att söka efter fler kroppsdelar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons