1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Gulldén: "Jättekul att vara tillbaka"

Drygt fyra månader efter att sonen Lias föddes är Isabelle Gulldén tillbaka i landslaget.
Handbolls-VM i Japan blir spelmotorns 14:e internationella mästerskap i karriären.
Isabelle Gulldén under pressträffen i Malmö.
Foto: Anders Bjurö/TT

I somras blev Isabelle "Bella" Gulldén mamma till sonen Lias, men när förbundskaptenen Henrik Signell för en knapp månad sedan presenterade sin trupp till stundande handbolls-VM i Japan fanns storstjärnans namn med.

– Det var jobbigare att komma tillbaka än vad jag trodde. Jag saknade exempelvis mycket explosivitet i början och konditionen var inte på topp, säger hon och skrattar när landslaget under tisdagen samlades på ett hotell i Malmö.

Fokuserat på träning

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Hon har gjort tre matcher i ligan och tre matcher i Champions League för klubblaget Brest sedan comebacken för en knapp månad sedan.

– De senaste två veckorna har det ändå känts lite mer som vanligt handbollsmässigt, men det var jobbigare än vad jag trodde. Det har inte blivit så mycket speltid heller. Laget har gjort det bra också. De har spelat bra. Så det har blivit mycket bänk.

Någon press på att komma tillbaka snabbt i klubblaget har hon inte känt.

– Jag har verkligen kunnat fokusera på träning och kunnat träna hårt. Det har inte varit så mycket vilodagar, men ändå kunnat träna hårt utan att tänka på att jag måste vara i form till en viss match.

Världsmästerskapet i japanska Kumamoto blir Gulldéns 14:e internationella mästerskap i karriären. I ett EM är konkurrensen knallhård hela mästerskapet igenom, men i ett VM väntar gruppmöten med flera landslag som Sverige ska kunna få en behaglig resa mot. Det ger även Gulldén en möjlighet att långsamt matchas in i mästerskapet.

– Jag behöver känna på matchformen hur den är. Testa att spela fram och bakåt. Vi spelar extremt mycket match på träning i det franska systemet. Men det är ju annorlunda när man väl kommer in i match, säger hon.

"Bra grupp"

Blågult har Kongo-Kinshasa i premiären nästa lördag. Därefter ställs Sverige mot Kina, Japan och Argentina innan gruppfavoriten Ryssland väntar i den sista omgången. De tre främsta i gruppen avancerar vidare till mellanrundan.

– Vi har lottats i en bra grupp och en bra sida. Det är väl Japan och Ryssland som kommer att vara de tuffa matcherna, säger Gulldén.

Landslaget lyfter mot Japan på onsdagen från Kastrup i Köpenhamn. Första destinationen blir Fukouka och där väntar ett läger med en landskamp mot Norge.