Annons

Guldmålvakten: "Ett bra slut"

Han var reserven som kom in och vann guld.
För andra gången – och i sista matchen med gänget.
Ishockey • Publicerad 2 maj 2019
Frölundas målvakt Johan Gustafsson.
Frölundas målvakt Johan Gustafsson.Foto: Janerik Henriksson/TT

Den 27-årige burväktaren från Köping fick en svettig afton innan guldjublet bröt ut.

Han pepprades med skott av ett Djurgården som gjorde allt för att ösa på, men Gustafsson stod pall och räddade 31 av 33 skott.

Annons

– Det känns underbart. Vi är ett gäng vinnare. Det var det här vi siktade på och nu är vi där, sade han och brände av ett stort segersmajl efter 6-2-segern i Globen.

Gustafsson, som blev guldmålvakt i JVM 2012, förlorade kampen om förstaspaden till Johan Mattsson inför slutspelet. Men i den tredje finalen var olyckan framme för Mattsson som skadades efter en kollision.

Och Gustafsson fick chansen att skina.

– Det var bara att köra. Det gäller att vara förberedd, jag har varit med om det förut och vet att det kan hända, sade han.

Precis samma sak hände förra gången Frölunda tog guld, 2016. Den gången hade Lasse Johansson tagit över som etta i slutspelet, men skadades och Gustafsson spelade hela finalserien mot Skellefteå och blev en vinnare den gången också.

Nu är det färdigspelat i Frölunda. Kontraktet går ut och enligt rykten har Niklas Rubin, i Luleå denna säsong, tagits in som ny målvakt i Frölunda vid sidan av Mattsson. Det är dock inte officiellt bekräftat.

Gustafsson bekräftade dock att det var sista matchen, men ville inte utveckla vad som nu händer.

– Det får vi återkomma till, sade han.

Först väntar en ordentlig guldfest.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons