Annons

Guldhjältarna kan lämna: "För diskussioner"

Mohamed Buya Turay och Jesper Karlström sköt SM-guldet till Djurgården.
Men båda hjältarna kan lämna Stockholmsklubben efter säsongen.
Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Mohamed Buya Turay firar SM-guldet med Djurgården. Men skyttekungen kan ha dansat sin sista segerdans med Stockholmsklubben.
Mohamed Buya Turay firar SM-guldet med Djurgården. Men skyttekungen kan ha dansat sin sista segerdans med Stockholmsklubben.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Mohamed Buya Turay dansade runt med hemlandet Sierra Leones flagga runt halsen på Östgötaportens konstgräs. Jesper Karlström hade redan några minuter efter att SM-guldet säkrats skrikit sig hes.

– Nu ska jag bara festa hela jävla natten, hela morgonen också, säger Karlström till C More.

Annons

För båda spelarna kan 2–2-matchen borta mot Norrköping ha varit den sista i Djurgårdströjan. I så fall är det svårt att tänka sig ett bättre avsked.

Karlström reducerade till 1–2 i 50:e matchminuten och Buya Turay satte guldavgörande 2–2 i 65:e.

24-årige Buya Turay, som även vann allsvenskans skytteliga på 15 mål, har varit inlånad från belgiska Sint-Truiden och jämnårige Karlströms kontrakt löper ut.

– Vi för diskussioner och har en bra dialog med Jesper. Det kommer alltid rykten, men Jesper kommer att fokusera på att spela klart den här säsongen, sedan får vi sätta oss, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Aftonbladet.

Buya Turay lär vara dyr för Djurgården att behålla.

– Vi är glada att vi har haft honom här hela säsongen och vi har gjort det som var tanken tillsammans med Buya och Sint-Truden. Vi trivs med Buya och vi vet att han trivs här. Men den frågan kan vara svårare, säger Andersson.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons