Annons

Grundare av syrisk räddningstjänst funnen död

Turkiet • Publicerad 11 november 2019
Grundaren av den syriska räddningstjänsten De vita hjälmarna, James Le Mesurier, har hittats död i hemstaden Istanbul. Arkivbild.
Grundaren av den syriska räddningstjänsten De vita hjälmarna, James Le Mesurier, har hittats död i hemstaden Istanbul. Arkivbild.Foto: Foto: AP/TT

Den brittiske grundaren av den syriska räddningstjänsten De vita hjälmarna har påträffats död i Istanbul, uppger organisationen.

Med frakturer på benen och i skallen hittades kroppen utanför flerfamiljshuset där James le Mesurier bodde. Det fanns inga närmare uppgifter om omständigheterna kring dödsfallet.

Annons

James le Mesurier var en tidigare brittisk arméofficer som grundade Mayday Rescue, en grupp som hjälpte att träna De vita hjälmarna, också känd som Det syriska civilförsvaret, vid starten 2013.

De vita hjälmarna har uttryckt sin "chock och sorg" på Twitter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons