Gravina: Vill spela Serie A-matcher i augusti

Fotboll
Gabriele Gravina, ordförande för Italiens fotbollsförbund. Arkivbild.
Foto: Ettore Ferrari
Gabriele Gravina, ordförande för Italiens fotbollsförbund. Arkivbild.

Ordföranden för Italiens fotbollsförbund vägrar att avsluta Serie A.

Gabriele Gravina vill i stället se att säsongen fortsätter in i augusti.

Gabriele Gravina vill att Serie A-säsongen slutförs på sedvanligt sätt. Därför öppnar han nu för att matcher ska kunna spelas i augusti, trots att många europeiska ligor har varit tydliga med att avsluta säsongen före den 30 juni då många spelarkontrakt gäller fram till dess.

– Om det är nödvändigt kommer vi att be Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) och Fifa (Internationella fotbollsförbundet) om stöd för att spela längre än 30 juni, och även spela i juli och augusti, säger han.

Gravina säger också att han i dagsläget inte vill se att säsongen avslutas helt och ser det inte som ett alternativ att Juventus, som toppar tabellen efter 26 omgångar, tillkännages som ligamästare.

– Det kommer att leda till ett obehagligt scenario. Vi avvisar sådana alternativ så långt som möjligt.

Den italienska toppfotbollen, precis som i många andra länder, pausade ligaspelet på grund av coronavirusets spridning och i dagsläget är tanken att säsongen ska återupptas den 3 april men allt tyder på att uppehållet blir längre än så.

Ett beslut kan komma att tas på dagens möte, där förbundet, spelarföreningen, tränare och myndigheter ska prata om framtiden.

– Det finns många frågor att diskutera, säger Gabriele Gravina.