Annons

Göteborgsoperan ställer in vårsäsongen

Teater • Publicerad 1 april 2020
Göteborgsoperan ställer in alla föreställningar fram till sommaren. Arkivbild.
Göteborgsoperan ställer in alla föreställningar fram till sommaren. Arkivbild.Foto: Mats Bäcker

Efter att regeringen förbjudit sammankomster med fler än 50 personer ställer nu Göteborgsoperan in alla föreställningar och all publik verksamhet fram till sommaren.

"Vårt fokus nu ligger på att säkra nästa säsong. Vi vill naturligtvis inget hellre än att spela de föreställningar som vi arbetat hårt för att skapa och som vi vet att vår publik sett fram emot. Men det går inte nu tyvärr", säger operans vd Christina Björklund i ett pressmeddelande.

Annons

Göteborgsoperan kommer i stället att ha ett digitalt program med presentationer från föreställningar, konserter och tjuvkik bakom kulisserna på sin digitala plattform Hemmaoperan.

Biljettkassan och lunchserveringen håller öppet, men med begränsade öppettider. De som köpt biljetter till kommande föreställningar kommer att kontaktas av operahuset för ombokning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons