Annons

Golfstjärnan ska upp i rätten – borta länge

Danske golfstjärnan Thorbjørn Olesen, som står åtalad för sexuella övergrepp och våld på ett flygplan, kommer att vara avstängd från Europatouren och PGA-touren i minst fem månader till.
Golf • Publicerad 13 december 2019
Thorbjørn Olesen i samband med förhör i London i september. Arkivbild.
Thorbjørn Olesen i samband med förhör i London i september. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Vid förhör i London under fredagen nekade 29-åringen fortsatt till brott på samtliga tre åtalspunkter vilket gör att ärendet går vidare till brittisk domstol. Den 11 maj 2020 inleds rättegången som ska pågå i fem dagar.

Olesen uppges ha varit berusad på en flygning mellan Nashville, USA, och London, Storbritannien, i slutet av juli i år och anklagas för att ha trakasserat en sovande kvinna sexuellt, ha urinerat mellan sätena och gjort sig skyldig till våldsamt motstånd.

Annons

Enligt Jyllands-Posten riskerar han böter och fängelse i upp till ett år. Han är avstängd från spel på både Europatouren och den amerikanska PGA-touren så länge rättsaken pågår.

Olesen har vunnit fem tävlingar på Europatouren och var med i Europas Ryder Cup-lag som besegrade USA 2018.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons