Annons

Gemenskap temat för Henrikssons mellanakt

En känslosam uppmaning till att släppa människor mer inpå livet. Det är tanken med Linnea Henrikssons mellanakt i nästa deltävling i Melodifestivalen.
Melodifestivalen • Publicerad 7 februari 2020
Linnea Henriksson, en av de tre programledarna, har specialskrivit ett nummer där gemenskap står i centrum till Melodifestivalens andra deltävling.
Linnea Henriksson, en av de tre programledarna, har specialskrivit ett nummer där gemenskap står i centrum till Melodifestivalens andra deltävling.Foto: Claudio Bresciani/TT
Programledarna David Sundin, Linnea Henriksson och Lina Hedlund.
Programledarna David Sundin, Linnea Henriksson och Lina Hedlund.Foto: Claudio Bresciani/TT

Programledarna Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin fick en smakstart på Melodifestival-äventyret i Linköping i lördags, trots vissa tekniska problem.

På lördagskvällen är det dags igen, den här gången i Scandinavium i Göteborg.

Annons

Precis som i lördags kommer Linnea Henriksson att uppträda i en av pauserna, den här gången med en specialskriven låt om gemenskap.

– Jag har skrivit den utifrån vad jag känner inför det här sammanhanget. Det är en uppmaning till oss alla att våga komma folk närmare och också släppa folk närmare mig själv, säger hon.

– Jag tror att vi behöver den gemenskapen överallt.

"Extra adrenalin"

Att Thorsten Flinck blev diskad i söndags har bland annat gjort att programledarna fått justera sitt manus för att presentera Jan Johansen i stället. Men det är det som är tjusningen med direktsänd tv, påpekar Lina Hedlund.

– Det är ju det som är så härligt, jag älskar live-tv just för att vad som helst kan hända. Det händer här och nu och sedan är det borta, säger hon.

– Det blir en trigger, en extra fokusering och extra adrenalin.

Dags att steppa?

Lina Hedlund och hennes programledarkollegor sattes också på prov direkt i den första deltävlingen, i Linköping i lördags, när röstningen via den officiella appen krånglade.

Men det är saker man får räkna med, konstaterar David Sundin.

– Det handlar om att man måste vara lite på i stunden, säger han.

– Men för oss handlar det framför allt om att ha väldigt kul.

Annons

Enligt Sundin finns också en hemlig reservplan om tekniken eller något annat fallerar fullständigt.

– Ja. Då börjar vi steppa, skämtar han.

– Vi har repat in ett steppnummer, så då är det bara 3–2–1 och så kör vi.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons