Annons

Gängtrio förberedde mord på rivaler

Brott • Publicerad 11 november 2019
Tre män med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Göteborg döms till fängelse för att ha förberett ett mord på två rivaler. Arkivbild.
Tre män med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Göteborg döms till fängelse för att ha förberett ett mord på två rivaler. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Tre män döms till fängelse för att ha planerat att mörda två män med kopplingar till ett rivaliserande gäng i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.

Männen, som enligt polisen har kopplingar till en av de kriminella falangerna i Biskopsgården, greps i en bil i januari i år. I ett garage i närheten hittades bland annat en kulsprutepistol.

Annons

Enligt åklagaren planerade trion att mörda en 22-åring från det rivaliserande gänget samt dennes pappa. De ska bland annat ha spårat de tilltänkta offren med gps-puckar som sattes fast på ett antal bilar.

De tre männen, som nekar till brott, döms för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri. Två av dem döms till fyra och ett halvt års fängelse, medan den tredje mannen även döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och straffas med fem års fängelse.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons