Annons

Fyra poäng av Burakovsky vid storseger

André Burakovsky gjorde ett mål och noterades för tre assist när hans Colorado utklassade Buffalo i NHL-ishockeyn. Buffalos Jonas Johansson gjorde NHL-debut, men omständigheterna hade kunnat vara roligare.
Ishockey • Publicerad 5 februari 2020
André Burakovsky stod för fyra poäng för första gången under NHL-karriären.
André Burakovsky stod för fyra poäng för första gången under NHL-karriären.Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT
Jonas Johansson fick en trist start på NHL-karriären och släppte in det första skottet. Men sedan höll han igen.
Jonas Johansson fick en trist start på NHL-karriären och släppte in det första skottet. Men sedan höll han igen.Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Fyra poäng fick André Burakovsky med sig från 6–1-matchen mot Buffalo. Så många poäng har svensken inte gjort tidigare i en NHL-match.

– Jag vet inte. Mina kedjekamrater gjorde mål när jag passade dem, det var bara så. Nej då, jag tycker att vi spelade en rätt bra match. Min kedja hade många bra chanser och det är så vi måste fortsätta att spela, säger Burakovsky i en intervju med klubben efter matchen.

Annons

Burakovsky ger beröm till anfallskollegorna, Valerij Nitjusjkin och Nazem Kadri.

– I bland klickar det bara. "Valy" gör ett fantastiskt jobb, sliter hårt och vinner mycket puck. Det är svårt att ta pucken från honom. Och "Naz" gör ett otroligt jobb och hittar öppna ytor och passningar och så där, säger Burakovsky.

Tränar handledsskott

Burakovskys mål i första perioden var vackert att beskåda. 24-åringen fick mycket yta, och snärtade upp pucken i krysset med ett handledsskott.

– Jag jobbar extra på handledsskottet. Jag har en mjukare klubba för att få i väg den snabbt, och det har lönat sig, säger Burakovsky till klubben.

På sina första 48 matcher har 24-åringen gjort fler än ett poäng i tolv matcher. Det är bara tio andra spelare som gjort fler i Colorados och Quebecs historia.

Att Malmösonen verkar ha funnit sig till rätta i Colorado finns det mer siffror som pekar på. Med 39 poäng är årets säsong redan hans hittills bästa, eftersom han nu tangerat sina bästa resultat både på målsidan (17, lika som säsongen 2015–2016) och på assistsidan 23 (som säsongen 2016–2017).

Debut för Johansson

Efter ungefär halva matchen och fem insläppta mål fick Carter Hutton lämna Buffalokassen, och Jonas Johansson fick göra NHL-debut. 24-åringen fick dock en trist start, och släppte in det första skottet som slungades emot honom. Sedan tog han sig dock samman, och Johansson, som tidigare spelade för Brynäs och Almtuna, stoppade övriga 13 skott.

Många skadade

Johansson kallades upp från AHL i slutet av januari sedan Linus Ullmark skadat sig och fick hjälpas av rinken under en match mot Ottawa. Ullmark blir borta ytterligare några veckor. Buffalo tyngs också över att backstjärnan Rasmus Dahlin är skadad, liksom Johan Larsson.

Buffalos tränare Ralph Krueger konstaterar att matchen innehöll oacceptabla individuella misstag, att man övergav spelidén och att Colorado samtidigt var obarmhärtiga i sin effektivitet.

– Det här är den överlägset största besvikelsen på hemmaplan den här säsongen, säger han.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons