Annons

Fru slog man med stekpanna – får långt straff

Brott • Publicerad 5 december 2019
Solna tingsrätt har dömt en kvinna till tio års fängelse för försök till mord mot sin man. Arkivbild.
Solna tingsrätt har dömt en kvinna till tio års fängelse för försök till mord mot sin man. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter ett drygt 38 års långt äktenskap meddelade mannen att han ville skilja sig och flyttade från parets villa. Några månader senare återvände han till bostaden två gånger.

Vid det första tillfället blev han ordentligt sjuk. Den andra gången slog hans fru honom med basebollträ och stekpannor. Misshandeln resulterade i skallfrakturer och det var tveksamt om han skulle överleva. Efter händelsen hölls mannen nedsövd i sex veckor och han förlorade synen på ett öga.

Annons

Mannens fru åtalades för att ha försökt förgifta honom och för att ha försökt döda honom. Även parets son åtalades för att tillsammans med modern försökt döda mannen.

Nu döms kvinnan för försök till mord till fängelse i tio år och sonen för synnerligen grov misshandel till fängelse i fem år. Tingsrätten anser däremot inte att det är bevisat att kvinnan försökt förgifta sin man.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons