Annons

Fritagen gisslan hyllar dödade soldater

Burkina Faso/Frankrike • Publicerad 11 maj 2019
Patrick Picque, den icke namngivna sydkoreanska kvinnan och Laurent Lassimouillas när de landat i Paris.
Patrick Picque, den icke namngivna sydkoreanska kvinnan och Laurent Lassimouillas när de landat i Paris.Foto: Francois Guillot/AP/TT

Tre personer som fritogs av franska soldater i Burkina Faso i veckan kom till Paris på lördagen och togs emot av president Emmanuel Macron. Före avresan från Burkina Faso hyllade de fritagna två soldater som dödades vid insatsen.

– Alla våra tankar går till soldaternas familjer och till soldaterna som miste sina liv för att befria oss från detta helvete, sade Laurent Lassimouillas.

Annons

Han och en annan fransman, Patrick Picque, liksom en sydkoreansk och en amerikansk kvinna fritogs under dramatiska former natten till fredagen.

De båda fransmännen kidnappades under en safari i Benin, då deras guide dödades.

Kidnapparna tänkte lämna över sin gisslan till en al-Qaidakopplad grupp i Mali men den franska specialstyrkan slog till innan dess.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons