Annons

Friidrottsbasen kritiseras: "Skittävling"

Friidrott • Publicerad 3 november 2019
Värmen knäckte många löpare under maratontävlingarna vid friidrotts-VM i Doha i början av oktober. Arkivbild.
Värmen knäckte många löpare under maratontävlingarna vid friidrotts-VM i Doha i början av oktober. Arkivbild.Foto: Petr?David Josek

Maratontävlingarna under friidrotts-VM i Doha knäckte många löpare och nu riktar en av dem skarp kritik mot internationella friidrottsförundets chef Sebastian Coe.

– Det var en skittävling. Det var farligt, säger brittiskan Charlotte Purdue, till Telegraph.

Annons

Som en av 28 tävlande som inte tog sig i mål anser hon att arrangörerna borde ha gjort mer för att säkerställa att de aktiva kunde genomföra loppet under rimliga omständigheter. Tävlingen, som genomfördes under natten för att undvika den värsta hettan, knäckte ändå närmare hälften av de startande.

– Det var löjligt. Vi stod där på startlinjen och tvingades vänta på att Sebastian Coe skulle anlända i en golfbil. Han borde ta sitt ansvar och be om ursäkt för att det inte fungerade. De tycks anse att det gick så bra som det kunde, men där var ingen publik och så många tvingades bryta.

28-åriga Purdue siktar nu mot OS i Tokyo 2020 där arrangörerna nyligen tog beslutet att flytta maratontävlingarna från Tokyo cirka 80 mil norrut till Sapporo för att undvika en repris av Doha-situationen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons