Annons

Fransk liga misstänks ha förgiftat cigaretter

Frankrike • Publicerad 8 augusti 2019
Tre personer i Frankrike misstänks ha förgiftat cigaretter som de bjudit på. Arkivbild.
Tre personer i Frankrike misstänks ha förgiftat cigaretter som de bjudit på. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Tre personer har frihetsberövats i Frankrike för misstankar om att de förgiftat cigaretter som de bjudit ut till folk på gatan i Roanne och Le Coteau i närheten av Lyon, rapporterar radiokanalen .

Sammanlagt sex personer har utsatts för ligan mellan den 27 och 30 juli. Flera av offren har bestulits på sina ägodelar, framför allt telefoner, under tiden de drabbats av sinnesförvirring eller ett komaliknande tillstånd av cigaretterna.

Annons

En av ungdomarna som förgiftats betedde sig aggressivt mot räddningstjänsten som kom för att hjälpa honom. Ett annat offer säger till RTL att han började äta grus och att han blev väldigt våldsam.

– Läkarna berättade för mig att jag hade kunnat döda någon, säger han till RTL.

Blodprover från några av offren har visat på förekomsten av en cannabissubstans som skulle kunna komma från cigaretterna i fråga.

De tre misstänkta gärningsmännen är kända av polisen sedan tidigare för stölder. Två av dem är minderåriga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons