Annons
Nyheter

Frankrike: Drygt 350 nya coronadödsfall

Coronavirus • Publicerad 5 april 2020
Dödstalet i Frankrike med koppling till coronapandemin är över 8|000, enligt regeringens senaste beräkning på söndagen.
Dödstalet i Frankrike med koppling till coronapandemin är över 8|000, enligt regeringens senaste beräkning på söndagen.Foto: David Vincent/AP/TT

Frankrike bekräftar 357 dödsfall relaterade till covid-19. Uppgiften på söndagskvällen rör en tidsrymd på 24 timmar. Dödstalet är jämförelsevis lägre än de två tidigare dygnen, uppger regeringen i ett uttalande.

Det totala dödstalet i Frankrike är 8 078 personer enligt söndagens räkning. 5 889 av dem har avlidit på sjukhus, medan 2 189 har avlidit på ålderdomshem eller i andra vårdmiljöer enligt regeringen som särskiljer de två dödstalen.

Närmare 29 000 coronapatienter befinner sig på sjukhus, varav närmare 7 000 sjuka är i intensivvård. Söndagens siffror över bekräftade smittfall är något fler än 70 000, men med mörkertal då provtagning är begränsad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons