Annons

Fotografiska slår upp portarna i New York

Konst • Publicerad 12 december 2019
Fotografiska öppnar snart i byggnaden Church Missions House på Park Avenue South på Manhattan i New York. Pressbild.
Fotografiska öppnar snart i byggnaden Church Missions House på Park Avenue South på Manhattan i New York. Pressbild.Foto: Adrian Gaut
Per Broman och Jan Broman, grundare av Fotografiska. Pressbild.
Per Broman och Jan Broman, grundare av Fotografiska. Pressbild.Foto: Thomas Nilsson

Den 14 december öppnar Fotografiska på Manhattan i New York. Inledningsvis kommer fem soloutställningar att visas – varav en av svenska Helene Schmitz.

"Vi känner oss stolta inte bara som grundare utan även som stockholmare och svenska entreprenörer att Fotografiska nu öppnar i New York" säger bröderna Jan och Per Broman, grundare av Fotografiska, i ett pressmeddelande.

Annons

Fotografiska, som öppnade i Stockholm 2013, kommer i New York att husera i 1800-talsbyggnaden Church Missions House i området Charity Road.

"Redan från början hade vi en dröm att skapa flera fotografiska museer och mötesplatser ute i världen där Tallinn var först ut i somras", säger Jan Broman.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons