Annons

Fortsatta protester i Hongkong

Hongkong • Publicerad 17 augusti 2019
Kravallutrustad polis under lördagens protester i Hongkong.
Kravallutrustad polis under lördagens protester i Hongkong.Foto: Vincent Thian/AP/TT

Tusentals Hongkongbor har gått ut på gatorna i en ny våg av regeringskritiska protester. Demonstrationerna har huvudsakligen gått lugnt till, även om stämningen mellan demonstranter och poliser blev något mer konfrontativ framåt kvällen lokal tid.

Många av dem som deltagit i lördagens protester – enligt polisen drygt 8 000 personer – är lärare som vill ge sitt stöd åt proteströrelsen, som till stor del består av studenter.

Annons

– Jag uppskattar deras kurage och det faktum att de bryr sig om Hongkong. De är definitivt modigare än vår regering, säger musikläraren Yu, som betonar att hon inte står bakom allt demonstranterna tagit sig för.

Fastlandskinesiska myndighetsföreträdare har jämfört delar av protesterna med terrorism, och statliga kinesiska medier har krävt hårdare tag mot demonstranterna.

Under söndagen väntas nya protester.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons