Annons

Försvaret köper ut anställd efter närmanden

Försvar • Publicerad 13 februari 2020
En anställd inom Försvarsmakten gjorde upprepade oönskade närmanden mot en kvinnlig bartender under en konferens. Arkivbild.
En anställd inom Försvarsmakten gjorde upprepade oönskade närmanden mot en kvinnlig bartender under en konferens. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Försvarsmakten köper ut en säkerhetsklassad anställd sedan han gjort flera oönskade närmanden mot en kvinnlig bartender under en konferens, skriver GT.

Mannen fortsatte sina närmanden, trots att kvinnan förklarade att hon inte var intresserad. Till slut blev hon så rädd att hon låste in sig i köket.

Annons

– Det var ju utifrån vad som hände på konferensen som var upprinnelsen till den här historien. Det var inledningsvis allvarligt nog. Man upptäckte en attityd som man såg som främmande för Försvarsmakten, säger Försvarsmaktens jurist Gunnar Adler till tidningen.

Mannen ska även ha undanhållit betydande information om sin bakgrund under utredningen av hans säkerhetsklass i samband med anställningen, bland annat att han är dömd för narkotikabrott.

Försvarsmakten kan inte svara på varför domen inte upptäckts.

– Vi förutsätter att de som kommer till oss och söker arbete är sanningsenliga, säger Adler till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons