Annons

Förseningar och inställda flyg i stormens spår

Förseningar och inställda avgångar. Ovädret i Storbritannien och norra Europa får konsekvenser för flygtrafiken även i Sverige. Håll kontakt med flygbolaget om du planerat att resa, råder Swedavia.
Väder • Publicerad 9 februari 2020
Hårda vindar för med sig förseningar och inställda flyg. Arkivbild.
Hårda vindar för med sig förseningar och inställda flyg. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Stormen Ciara drog under helgen in över brittiska öarna och flera avgångar från Arlanda och Landvetter till London har ställts in på söndagen. Ett plan på väg från Göteborg till London Gatwick, med flera sportlovsfirande barn ombord, tvingades avbryta landningen i det hårda vädret, skriver Göteborgs-Posten.

– Vi kom ända till Gatwick och planet gick ner för landning. Det skakade och krängde och planet fick gå upp igen på grund av stormen, säger en av passagerarna till tidningen.

Annons

Planet fick i stället vända och landa på Kastrup. Det skulle vid 16.30-tiden flyga vidare tillbaka mot Göteborg – men problemen fortsatte, rapporterar Expressen. På grund av starka vindar kunde planet inte landa i Göteborg heller och fortsatte därför mot Stockholm.

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för kraftigt regn och vind med mycket hårda vindbyar i Halland och Bohuslän.

På Swedavia följer man väderläget minut för minut.

– Vi har ett antal inställda avgångar och flera förseningar och rekommenderar alla resenärer att hålla koll på hemsidan och hålla kontakt med flygbolag eller arrangör för senaste uppdatering om sin avgång eller ankomst, säger Lovisa Ernestam vid Swedavias pressjour.

Stormen Ciara påverkar även skidturister som försöker ta sig hem från fjällen. Ett Easy Jet-plan som skulle ha lyft från Östersund vid 11-tiden blir enligt Sveriges Radio Jämtland kvar på flygplatsen till måndagsmorgonen, eftersom stormvindarna över de brittiska öarna inte tillåter planet att landa i London.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons