Annons

Förlust och nya skador plågar Djurgården

Fjärde raka förlusten och tre nya forwardsskador.
Djurgården hade en svart dag i SHL-omstarten mot Luleå, förlust med 1–3.
Både Michael Haga och Sebastian Strandberg skadades under matchen och Mattias Guter inför.
Ishockey • Publicerad 14 november 2019
Djurgårdens Michael Haga fick blodig föras av isen mot Luleå.
Djurgårdens Michael Haga fick blodig föras av isen mot Luleå.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Värst är läget för Haga som tacklades i ryggen in i sargen med huvudet före och åkte på en hjärnskakning. Han fördes blödande av isen och Luleås back Oscar Engsund åkte på matchstraff.

– Man ska vara försiktig vid sargerna. Haga får pucken mellan skridskorna, är först upprätt, men då vrider han in för att se var pucken är. Då har Engsund redan bestämt sig för att tackla och det är svårt att avbryta en tackling då. Haga är tacklingsbar först, men det är när han vänder sig om som det blir en jäkligt tråkig situation. Jag tror inte Oscar menar något illa, det blir olyckligt, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Annons

Statusen på Strandberg och Guter – som fick en smäll på matchvärmningen – är oklar, men Robert Ohlsson räknar inte med någon av dem i nästa match på lördag borta mot Linköping.

– Det blåser emot när man är lite glad före matchen att det kommer tillbaka folk och så blir vi av med nya. Strandberg blir borta ett tag, vi får se hur länge. Guter får vi se, jag vet inte riktigt. Men det är tre spelare jag inte räknar med på lördag.

Djurgården har ju sedan tidigare lagkaptenen Jacob Josefson borta fram till jul och forwarden Anton Hedman avstängd. Backen Marcus Högström gjorde comeback efter avstängning.

Efter fyra raka förluster är guldaspiranten nu nere på åttonde plats, fyra poäng under kvartsfinalstrecket.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons