Annons

Förlorade kilon gör Reed till vinnare igen?

Golfvärlden fick se en ny vinnare i US Masters.
Patrick Reed insåg omgående att valet att skaffa kontaktlinser hade avgörande betydelse för framgången.
Knepet för att försvara titeln?
Golf • Publicerad 9 april 2019
Segervrålet. Patrick Reed sänker putten som gjorde honom till vinnare i förra årets US Masters. Arkivbild.Foto: Christer Höglund/ TT

Med några veckor till US Masters förra året satt Reed hemma i soffan och tittade på tv med frun Justine och hennes föräldrar.

Det var då han upptäckte att ögonen svek honom. När de övriga såg klart vad som visades var det mesta suddigt för Reed. Ett besök hos optikern konstaterade att synen försämrats så pass att det var dags att skaffa glasögon eller kontaktlinser.

Annons

Reed, 28, fanns inte bland förhandsfavoriterna. Han hade haft en tung inledning på 2018 och hade som bäst en delad 22:a-plats i Masters bakom sig när han peggade upp vid sitt femte besök på Augusta National Golf Club.

"Kunde se klart"

Men han bar på en positiv känsla.

– Jag kände mig mer avslappnad än tidigare vid en major och det skadade inte att jag kunde se saker jag inte sett tidigare. Jag blev tagen av hur vackert det var när jag kunde se klart. Det hjälpte mig verkligen att se vilka slag jag var tvungen att slå och att läsa greenerna, säger han i en intervju med Masters 2019 Journal.

Reed ledde efter tre rundor och lyckades hålla undan för Rickie Fowler med ett slag för att vinna sin första major. Den stadigt byggde amerikanen från San Antonio i Texas hade vissa besvär att kränga på sig den gröna kavajen, men lyckas han försvara titeln blir det inte lika krångligt på söndag.

Viktminskningen ned till runt 90 kg har gjort honom uthålligare.

– Jag tänkte att det är bättre att vara i god form och försöka bli starkare. Det känns som om säsongen bara blir längre och längre eftersom jag spelar både på PGA- och Europatouren, säger Reed på den officiella presskonferensen inför Masters.

Lugnare tempo

Reed gillar inte Augusta enbart för att han vann förra året och nu är en exklusiv medlem i den klubb av mästare som varje år samlas för en gemensam middag på tisdagskvällen under tävlingsveckan. Han uppskattar tävlingen för att den håller fast vid sina regler och traditioner. Det är exempelvis strikt förbjudet för alla ute på banan att ha med sig mobiltelefoner.

– Numera pågår det mesta i omkörningsfilen. Det är så mycket elektronik. Här kommer man tillbaka till vad golf är. Folk är på en perfekt bana och tittar verkligen på golf. De tar inte en massa bilder och filmar. Allting lugnar ned sig från de liv vi numera normalt lever.

– Det är något jag älskar med det här stället, säger Patrick Reed.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons