Annons

Forcerade fordon in i galleria

Brott • Publicerad 15 juli 2019
Polisen utreder misstänkt grov stöld och mordbrand i Norrköping. Arkivbild.
Polisen utreder misstänkt grov stöld och mordbrand i Norrköping. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Någon eller några personer har kört ett fordon in genom en av infarterna till en galleria i Norrköping. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en man som kört in i en guldsmedsaffär.

Efteråt har fordonet satts i brand och både räddningstjänst och polis larmades till platsen vid halv tre på natten. Polisen vet ännu inte om något är stulet, men utreder misstänkt grov stöld och mordbrand.

Annons

– Utifrån hur det ser ut på plats så kan man misstänka stöld. Men det bör bli en inventering innan vi vet, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen i region Öst, till TT.

I gallerian finns både klädbutiker och en guldsmedsaffär, så vid en stöld kan det röra sig om stora belopp, resonerar polisen. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning och polisen genomför också andra utredningsåtgärder.

– Vi har ingen som är skäligen misstänkt, men vi har ett par intressanta personer som vi avser att hålla förhör med, säger Mikael Ehne.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons