Annons

Flykten från syriska krigszonen fortsätter

Syrien • Publicerad 13 februari 2020
Civila syrier flyr från sina hem i krigshärjade Idlib i dåligt väder. Bilden är tagen på torsdagen.
Civila syrier flyr från sina hem i krigshärjade Idlib i dåligt väder. Bilden är tagen på torsdagen.Foto: AP/TT

Antalet människor som försöker fly sina hem i den krigshärjade provinsen Idlib i nordvästra Syrien fortsätter att stiga. Över 800 000 personer – varav merparten kvinnor och barn – är på flykt sedan början av december, enligt FN:s beräkningar.

Och fler väntas försöka ta sig därifrån, då den syriska regimen och Rysslands offensiv mot rebellernas sista stora fäste fortsätter.

Annons

– Invånare flyr i tusental på lastbilsflak eller till fots, ofta på natten för att undvika att bli upptäckta, trots den kalla temperaturen, säger David Swanson, FN:s Syrientalesperson.

De flesta flyende har tagit sig till områden och anläggningar längs med gränsen till Turkiet, dit uppskattningsvis 400 000 människor flytt vid tidigare strider i provinserna Idlib och Aleppo.

Rättad: I en tidigare version framgick inte människorna fortfarande befinner sig i Idlib.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons