Annons

Flicka skadades allvarligt av flaska från tåg

Tyskland • Publicerad 2 november 2019
Ett tåg i närheten av Kamen i västra Tyskland. Bilden har ingen koppling till texten. Arkivbild.
Ett tåg i närheten av Kamen i västra Tyskland. Bilden har ingen koppling till texten. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

En tvåårig flicka i Kamen utanför Dortmund i västra Tyskland skadades allvarligt av en whiskyflaska som kastades från ett förbipasserande tåg, rapporterar Süddeutsche Zeitung.

Flickan gick tillsammans med sin pappa uppför en trappa vid tågstationen i fredags när hon träffades i huvudet av flaskan. Hon befann sig inledningsvis i livsfara, men hennes tillstånd uppges vara stabilt efter operation.

Annons

Westfälischen Nachrichten rapporterar att det rörde sig om ett så kallat partytåg som färdades från Köln med omkring 500 personer ombord. Tåget stoppades i Greven och genomsöktes av omkring 100 poliser, som bland annat tog hand om passageraruppgifterna som ett led i utredningen, skriver tidningen.

– För tillfället finns det inga ledtrådar om en möjlig kastare av flaskan, säger en talesperson för åklagarkammaren i Dortmund till Süddeutsche Zeitung.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons