Annons

Två döda i skolskjutningen i Kalifornien

Två elever dödades och tre skadades när en 16-årig pojke öppnade eld på en gymnasieskola i Santa Clarita utanför Los Angeles i USA.
Den misstänkte skytten sköt också sig själv och vårdas nu för sina skador.
USA • Publicerad 15 november 2019
En elev på skolan kramar om sin pappa efter skottlossningen.
En elev på skolan kramar om sin pappa efter skottlossningen.Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Skottlossningen inträffade i en gymnasieskola strax före klockan åtta på torsdagsmorgonen, lokal tid, enligt amerikanska medier.

Skytten, som uppges ha genomfört dådet på sin födelsedag, tog fram en pistol ur sin ryggsäck och sköt omkring sig på skolans område.

Annons

Fem elever skadades. Två av dem, en 16-årig flicka och en 14-årig pojke, avled senare.

Eleven Brooklyn befann sig på skolans innergård i väntan på att den första lektionen skulle börja när hon hörde skott.

– Jag hörde det första skottet och trodde att det var en ballong som smällde, men det var så högt. Sedan hörde jag det andra och det tredje skottet och vi började springa, säger hon till ABC 7.

Skytten sparade den sista kulan åt sig själv, men överlevde skottet och vårdas nu för sina skador. Han sägs ha varit elev på skolan.

– För tillfället har vi ingenting som pekar mot något motiv eller ideologi, säger Paul Delacourt vid den federala polisen, FBI.

Torsdagens skolskjutning innebär att det nu har inträffat minst 85 dylika händelser med skjutvapen inblandade på skolor i USA under 2019, enligt lobbygruppen Everytown som opinionsbildar för strängare vapenlagar. Enligt gruppen inträffar i genomsnitt en skottlossning i veckan på skolor i landet.

Nyheten om skjutningen i Santa Clarita kom samtidigt som USA:s senat höll en debatt om vapenlagarna.

"Ännu en gång måste jag ställa frågan – när har vi nått vår gräns? Kongressen har möjligheten att minska antalet masskjutningar. Vad som saknas är modet hos senatens republikaner och presidenten att faktiskt agera", skriver Dianne Feinstein, demoratisk senator för Kalifornien.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons