Annons

Flera knarkfynd längs franska Atlantkusten

Frankrike • Publicerad 10 november 2019
Förpackningar med kokain har hittats på stränderna längs Frankrikes Atlantkusten. Bilden är tagen vid tillslag i USA tidigare i år. Arkivbild.
Förpackningar med kokain har hittats på stränderna längs Frankrikes Atlantkusten. Bilden är tagen vid tillslag i USA tidigare i år. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

En rad paket med kokain och annan narkotika har hittats på stränderna längs Frankrikes Atlantkust den senaste tiden.

Kokainet ska vara väldigt rent och människor uppmanas att inte röra paketen, enligt åklagarmyndigheten i staden Rennes. Myndigheten, som har inlett en utredning, säger att ett "avsevärt antal" paket har hittats men vill inte uppge hur många.

Annons

Knarkpaketen har hittats längs kusten från region Loire-Atlantique ner till regionen Landes, en sträcka på mer än 50 mil.

I fredags hittades två paket med sammanlagt tre kilo kokain på en strand sydväst om staden Bordeaux, rapporterar tidningen Sud Ouest.

Det finns uppgifter om att en del av förpackningarna är märkta med orden "Brillante" eller "Diamante". Kokainpaket märkta med den texten hittades även på den amerikanska delstaten Floridas stränder efter orkanen Dorian i september i år.

En källa uppger för AFP att knarkpaketen började sköljas i land på de franska stränderna för en månad sedan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons