Annons

Köpcentrum i Thailand stormat efter massmord

Polis och militär har stormat det köpcentrum i Thailand där en soldat barrikaderat sig efter att ha skjutit ihjäl flera människor.
Intensiv skottlossning har hörts från köpcentret.
Minst 20 personer har dödats och drygt 30 har skadats i vad som beskrivs som ett vansinnesdåd.
Thailand • Publicerad 8 februari 2020
Människor flyr från köpcentret Terminal 21 i Nakhon Ratchasima, i Thailand.
Människor flyr från köpcentret Terminal 21 i Nakhon Ratchasima, i Thailand.Foto: Sakchai Lalitkanjanakul/AP/TT
Nakhon Ratchasima i mellersta Thailand.
Nakhon Ratchasima i mellersta Thailand.Foto: TT
Poliser vid det köpcentrum i Thailand där en soldat öppnade eld på lördagen.
Poliser vid det köpcentrum i Thailand där en soldat öppnade eld på lördagen.Foto: AP/TT

Två döda eller skadade personer bars ut från köpcentret efter stormningen, sent på kvällen svensk tid, berättar ett vittne för nyhetsbyrån Reuters. Det var då oklart om gärningsmannen fortfarande var på fri fot.

Massmordet i staden Nakhon Ratchasima, även kallad Korat, drygt 20 mil nordost om Bangkok, inleddes med att soldaten sköt ihjäl tre personer, varav minst en annan soldat, på en militäranläggning. Han flydde sedan i en stulen terrängbil, rapporterar Bangkok Post. Längs vägen mot köpcentrumet Terminal 21, där mannen sedan barrikaderat sig, ska han ha skjutit mot människor. BBC rapporterar att mannen även skjutit vid ett buddhistiskt tempel.

Flydde i panik

Annons

Bilder i lokala medier visar hur soldaten kliver ut ur bilen framför Terminal 21 och öppnar eld, vilket får människor att fly i panik.

Sent på lördagskvällen stormade polis och militär köpcentret och hundratals människor kunde fly.

– Det är inte känt hur många som fortfarande är kvar där inne, sade försvarsdepartementets talesperson, Kongcheep Tantrawanit, till Reuters i samband med insatsen.

Det finns obekräftade uppgifter om att skytten tagit flera personer som gisslan.

– Vi vet inte varför han gjorde det här. Det verkar som att han blivit galen, säger Kongcheep Tantrawanit.

"Skrämmande"

Många blev fast i köpcentret.

– Det var skrämmande, jag hörde skott som avlossades då och då. Vi väntade länge på polisen att komma och hjälpa oss, vi väntade i timmar säger Suvanarat Jirattanasakul som var en av dem som kunde räddas i den pågående polisinsatsen. Polis har gått igenom våning efter våning i köpcentret i sökandet efter gärningsmannen.

Utöver de 20 dödsoffren har 31 personer skadats, varav 10 kritiskt, uppger försvarsdepartementet för nyhetsbyrån Reuters.

Livesände dåd

Mannen sände delar av händelseförloppet live på Facebook, och han publicerade även bilder på sig själv med ett vapen i hand och i militärklädsel. I ett inlägg som han skrev samtidigt som dådet pågick frågade han sig "Kämpa eller ge upp?".

Facebook har därefter stängt ned den misstänkte mannens konto.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons