Annons

Fler poliser på Malmös gator

Brott • Publicerad 14 november 2019
Polis på plats på mordplatsen på Ystadsgatan i Malmö på söndagskvällen, där en 15-åring sköts till döds. Arkivbild.
Polis på plats på mordplatsen på Ystadsgatan i Malmö på söndagskvällen, där en 15-åring sköts till döds. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Nu blir det fler synliga poliser på Malmös gator. I onsdags anlände extra poliser från resten av Sverige till staden, som ett led i den så kallade "Operation Rimfrost", rapporterar Sydsvenskan.

Efter den senaste tidens våldsvåg har polisen utlyst den särskilda nationella händelsen "Operation Rimfrost" – och nu ska man bland annat göra extra satsningar mot den öppna narkotikahandeln i Malmö då den pekas ut som en orsak till konflikter i undre världen.

Annons

– Poliserna kommer i lite olika omgångar. Det är 20 till 40 extra poliser ute, beroende på vilken tid på dygnet du räknar. Sedan har vi ett antal som förstärker de andra verksamheterna, säger Stefan Sintéus, som är kommenderingschef i polisregion Syd för insatsen, till tidningen.

Målet med "Operation Rimfrost", som inleds i hela landet, är att minska antalet skjutningar och sprängningar, göra fler vapenbeslag samt öka tryggheten hos allmänheten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons