Annons

Ytterligare extremistmassaker i Kongo-Kinshasa

Ytterligare en massaker har genomförts av den islamistiska extremistgruppen ADF i Kongo-Kinshasa.
Sju civila dödades i attacken i Mekeke, i Ituriprovinsen, norr om den östra provinsen Beni, uppger lokala myndigheter.
Samma dag hittades tolv dödsoffer efter en attack i fredags, i området Mangina i Beni.
Kongo-Kinshasa • Publicerad 9 februari 2020
Beniregionen i Kongo-Kinshasa
Beniregionen i Kongo-KinshasaFoto: 

I Mangina dödades åtta människor, de flesta fick halsen avskuren. Invånare rapporterade om att ytterligare ett 20-tal saknades. Polischefen Losendjola Morisho sade då att man letade efter de saknade, och på söndagen kunde han alltså bekräfta att tolv av dem hittats döda.

Armé jagar misstänkta gärningsmän i en grannby omkring två kilometer från brottsplatsen Mangina.

Annons

Attacken från terroristerna tros vara en reaktion på den offensiv som regeringsstyrkor nyligen har inlett mot gruppen. Terrorgruppen ligger bakom många angrepp på civilbefolkning, den 28 januari dödades minst 36 civila i en attack i närheten av staden Oicha i provinsen Beni. Observatörer tror att så många som 300 personer mördats av ADF sedan oktober i fjol.

ADF härrör ur en rebellrörelse som bildades i opposition mot den ugandiske presidenten Yoweri Museveni. 1995 fick ADF fäste i östra delen av Kongo-Kinshasa. Gruppen tycks ha upphört med attacker i grannlandet Uganda.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons