Annons

Fler fall där barn tvingats ta nakenbilder

Brott • Publicerad 13 februari 2020
Antalet anmälningar om barns om har pressats att skicka nakenbilder eller poseras sexuellt ökar. Arkivbild.
Antalet anmälningar om barns om har pressats att skicka nakenbilder eller poseras sexuellt ökar. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Antalet polisanmälningar rörande barn som har pressats att skicka nakenbilder eller posera sexuellt ökar, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ), rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Nära 1 200 fall av utnyttjande av barn för sexuell posering anmäldes förra året, enligt preliminära siffror. Det är en ökning med drygt 30 procent jämfört med föregående år. Och även om antalet anmälningar har varierat de senaste åren är ökningen tydlig sett under en 10-årsperiod.

– Det läskiga är att mörkertalet är hur stort som helst. Av hundra olika skäl, det ena är att man inte vågar berätta att man har blivit utsatt, man känner skuld vilket man naturligtvis inte ska göra, eller att man känner "varför ska jag polisanmäla det här", säger Jan Olsson, vid polisens nationella it-brottscentrum, till radion.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons