Annons

Fler än väntat vill se Tre Kronor

Hemmaturneringen Beijer Hockey Games blir en framgång för Svenska ishockeyförbundet.
Redan innan första matchen är spelad har biljettbudgeten överträffats.
Ishockey • Publicerad 5 februari 2020
Nästan 30|000 biljetter har sålts till ishockeyturneringen i Globen. Arkivbild.
Nästan 30|000 biljetter har sålts till ishockeyturneringen i Globen. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Förbundet hade budgeterat för att sälja 25 000 biljetter, men hittills har det sålts nästan 30 000.

Störst är intresset till lördagsmatchen mot Ryssland dit 11 000 biljetter sålts, till söndagsmatchen mot Finland är nästan 10 000 sålda och till öppningsmatchen mot Tjeckien på torsdag drygt 8 500.

Tillbaka i Globen

Annons

I fjol snittade Tre Kronor 7 300 åskådare till sina tre matcher i turneringen som då spelades på Hovet.

Till det här året har turneringen flyttats till Globen.

– Det är jätteroligt att vi flyttar in i Globen igen, det är många år sedan vi spelade den här turneringen där. Hade vi inte flyttat dit hade vi inte fått plats med all publik, säger Plars.

Ishockeyförbundet upplever ett större drag kring Tre Kronor än för bara några år sedan. Intresset kring hemmaturneringen, förut känd som Sweden Hockey Games, var ett tag så lågt att den ställdes in 2015 och 2016.

När den startades upp 2017 spelades den i Göteborg – men utan att det blev någon publikfest.

"Stort intresse"

De senaste åren har Tre Kronor dragit alltmer supportrar till VM-turneringarna utomlands och Jesper Björck, marknadsansvarig på förbundet, tror att det även ökat intresset för hemmaturneringen:

– Så kan det nog vara. Tre Kronor har alltid genererat ett stort intresse och vet man att det är häftig inramning så kanske man tycker att det är roligt att samlas kring den här turneringen också.

Det stora intresset för Tre Kronor betyder sannolikt extra pengar i kassan till förbundet, men hur mycket det rör sig om är enligt Plars för tidigt att uttala sig om.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons