Annons

Fi:s partiledare avgår

Politik • Publicerad 8 februari 2020
Gita Nabavi när hon 2018 talade under Almedalsveckan i Visby. Arkivbild.
Gita Nabavi när hon 2018 talade under Almedalsveckan i Visby. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter två år som partiledare för Feministiskt initiativ lämnar nu Gita Nabavi sin post. Under det första året delade hon partiledarskapet med Gudrun Schyman, och under andra året med Farida al-Abani.

"Det har varit fantastisk, men också slitsamt då det ideella arbetet som partiledare tidvis skett parallellt med mitt ordinarie betalda arbete, samtidigt som jag har två barn under tre år. De här åren med mina barn kommer aldrig mer tillbaka, det är dem jag vill prioritera", säger Nabavi i ett pressmeddelande.

Annons

Hon kommer att fortsätta att vara medlem i partiet. Fram till partiets kongress i mars nästa år fortsätter Farida al-Abani som ensam partiledare.

I valet 2018 fick Feministiskt initiativ 0,5 procent av rösterna. Toppnoteringen skedde i valet 2014, då partiet fick 3,1 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons