Annons

Finalen i Copa Libertadores flyttas

Fotboll • Publicerad 6 november 2019
Flamengo-spelare firar finalplatsen i Copa Libertadores. Matchen flyttas nu till Perus huvudstad Lima.
Flamengo-spelare firar finalplatsen i Copa Libertadores. Matchen flyttas nu till Perus huvudstad Lima.Foto: Fabio Motta/AP/TT

Finalen i de sydamerikanska klubbmästerskapen Copa Libertadores flyttas.

Matchen skulle ha spelats i Chiles huvudstad Santiago men har bytt spelort till Lima i Peru. Matchen mellan argentinska River Plate och Flamengo från Brasilien kommer dock fortfarande att spelas den 23 november.

Annons

Anledningen till byte av spelort är den senaste tidens oroligheter i Chile, omkring 7 000 personer har gripits i samband med gatuprotester mot regeringen. Chile har tidigare även infört undantagstillstånd och nattliga utegångsförbud i flera städer.

En landskamp mellan Chile och Bolivia, som skulle ha spelats i Santiago, har ställts in helt. Tidigare har också besked kommit att klimatkonferensen COP25 och toppmötet inom stillahavssamarbetet Apec flyttas från Chile.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons