Annons

Fick fängelse för att ha spottat på pizza

Turkiet • Publicerad 11 februari 2020
En turkisk domstol har dömt ett pizzabud till 2,5 års fängelse för att ha spottat på en pizza innan den levererades. Arkivbild.
En turkisk domstol har dömt ett pizzabud till 2,5 års fängelse för att ha spottat på en pizza innan den levererades. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

En övervakningsfilm avslöjade att det turkiska pizzabudet spottade på pizzan innan han levererade den. Nu döms mannen till 2,5 års fängelse, rapporterar lokala turkiska medier.

Det var 2017 som fastighetsägaren i Eskisehir i västra Turkiet upptäckte en filmsekvens då pizzabudet spottar på pizzan och filmar det med sin mobiltelefon.

Annons

När kunden som köpt pizzan fick reda på det polisanmäldes saken.

Domstolen finner mannen skyldig till att såväl ha förstört egendom som för att ha förgiftat mat och äventyrat människors hälsa, skriver den statliga nyhetsbyrån Anatolia. Pizzabudet förnekar brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons