Annons

Fick blackout i "Sveriges mästerkock"

Sverige har fått sin tionde mästerkock.
En chockad Sofia Henriksson tar hem hela kalaset – men minns knappt vad som hände.
Tv • Publicerad 1 april 2020
Sofia Henriksson vinner "Sveriges mästerkock". Pressbild.
Sofia Henriksson vinner "Sveriges mästerkock". Pressbild.Foto: TV4

Efter att ha gjort upp med Edvard Wistedt stod Sofia Henriksson som vinnare i "Sveriges mästerkock". Någonting hon själv inte alls trodde skulle hända.

– Jag tänkte verkligen inte att jag skulle vinna. Även om det var väldigt stressigt hade jag och Edvard väldigt roligt ihop, jag kände lite att det inte spelar någon roll längre, vi har gjort det här ihop, oavsett vad som händer nu så har vi tagit oss hit, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det går inte att ta in, jag är nog kvar någonstans i att vi båda vann ihop.

"Det blev blackout"

Själva vinnarögonblicket minns hon knappt.

– Jag minns ingenting, det blev helt blackout. Jag kan inte sätta mig in i hur det kändes, jag har sett klipp men jag vet inte vad som hände. När de nämnde resultatet blev det bara tomt, man blev knappt glad för att man var så stressad, säger hon.

– Jag minns knappt dagarna innan för att man var så nervös.

Förstapriset i tv-tävlingen är att få ge ut sin egen kokbok, och Sofia Henrikssons kommer att heta "Always hungry".

– Den har recept från överallt i världen, jag älskar att resa och har tagit med recept från olika platser. Samtidigt finns det lite roliga lekar i den, hur man lagar mat tillsammans på ett roligare sätt, berättar hon.

"Betyder enormt mycket"

TT: Hur ser framtidsplanerna ut efter det här?

– Jag hoppas att jag kan jobba med mat på heltid men jag vet inte hur det ska gå till. En dröm är att öppna restaurang, men kanske första om fem till tio år.

TT: Vad betyder det för dig att vinna?

– Det betyder så enormt mycket, det betyder mycket att bara vara med och förstå själv att man kan laga mat.

Annons

Även andrapristagaren Edvard Wistedt är nöjd med sin insats.

– Glädjetårarna kom för mig när de sade hennes namn, jag var så otroligt glad för Sofias skull, säger han och fortsätter:

– Jag grät inom mig för jag är en tävlingsmänniska, men det finns ingen bitterhet, jag är bara glad och så tacksam för att jag har fått vara med så här länge.

Fakta: Vinnare "Sveriges mästerkock"

Sofia Henriksson, 26 år, videospelstestare, Stockholm.

Tidigare vinnare:

Louise Johansson (2011), Sigrid Bárány (2012), Jennie Walldén (2013), Amir Kheirmand (2014), Sandra Mastio (2015), Catarina König (2016), Klara Lind (2017), Erik Hammar (2018), Gabriel Jonsson (2019).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons