Annons

Fest spårade ur – poliser anmäler sig själva

En polisfest urartade sedan en polis ställt sig på scen och dragit sexistiska skämt. Nu ska polisen i Hälsingland utreda om något brott begåtts.
Brott • Publicerad 5 december 2019
Polisen ska utreda om något brottsligt inträffade på festen. Arkivbild.
Polisen ska utreda om något brottsligt inträffade på festen. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

En kvinnlig polisassistent som deltog i onsdagskvällens julfest tog mycket illa vid sig. Det hela var från början en trevlig tillställning till en kollega klev upp på scenen och började dra sexistiska skämt, berättar hon för Aftonbladet.

– En kollega klev upp på scenen och började dra skämt om metoo. Först var det roligt. Sen insåg jag att han pratade om kvinnor som om de tillhörde honom, det är inte roligt, sexism är inte roligt, säger hon till tidningen.

Annons

Kollegan fortsatte enligt polisassistenten skämta om kvinnor som blivit för gamla och utrangerats, men sade att han hade fyra favoriter kvar. Därefter klev fyra kvinnliga kollegor upp på scenen, iförda korta kjolar och polisskjortor med djup urringning, allt till publikens jubel. Efter shownumret lämnade polisassistenten festen, "illamående" över det hon hade hört och sett.

Polisen i Hälsingland svarar nu på kritiken genom att anmäla sig själv. Det inträffade var inte förenligt med polisens värdegrund, enligt Karl von Krusenstjerna, lokal polisområdeschef, som också deltog i festen.

– Vi har valt att anmäla oss själva i det här fallet för att få en rättslig prövning av om vi har gjort något brottsligt, säger han till P4 Gävleborg i Sveriges Radio.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons