Annons

Fernández vill minska Argentinas skuld

Ekonomi • Publicerad 5 november 2019
Argentinas tillträdande president Alberto Fernández talar efter ett möte med Mexikos president. Resan är Fernández första utlandstripp sedan han vann valet.
Argentinas tillträdande president Alberto Fernández talar efter ett möte med Mexikos president. Resan är Fernández första utlandstripp sedan han vann valet.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Argentinas tillträdande president Alberto Fernández lovar att tackla landets statsskuld.

– Skulden är väldigt stor och den måste hanteras i närtid, säger han under en resa i Mexiko.

Annons

Han skyller delar av den ekonomiska krisen i det recessions- och inflationsdrabbade landet på Internationella valutafonden (IMF).

– Som vi har sagt gång på gång så är Internationella valutafonden också ansvarig för det som händer i Argentina. Och vi gillar inte valutafonden, säger Fernández.

Sittande presidenten Mauricio Macris regering bad i slutet av augusti kreditgivarna, inklusive IMF, om mer tid att betala tillbaka skulden på över 100 miljarder dollar. Sedan Macri förlorade valet är dock IMF-avtalet i limbo.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons