Annons

Femte natt med bilbränder i Lund

Brott • Publicerad 1 juli 2019
Utbrända bilar på Östra Tornsvägen i Lund på fredagen. Lund har de senaste dagarna drabbats av bilbränder på flera platser.
Utbrända bilar på Östra Tornsvägen i Lund på fredagen. Lund har de senaste dagarna drabbats av bilbränder på flera platser.Foto: Johan Nilsson/TT

Natten till måndag brann det i en bil i östra Lund. Det var femte natten på raken som bilar brunnit i staden, och den sjätte på lite över en vecka, rapporterar .

– Vi skickades till platsen under natten, där konstaterades att bilen har fått brandskador i fronten. Vi har pratat med vittnen, men vi vet inte än om denna bilbranden har någon koppling med de tidigare bränderna, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

Annons

Minst 14 bilar har skadats eller totalförstörts av bränderna de senaste fem nätterna.

– Vi funderar på om det är någon pyroman, någon som mår dåligt eller om det är ungdomar. Eftersom det är så intensivt nu så tänker vi att det är någon eller några som är aktiva just för tillfället. Det är svårt att säga något motiv, säger polischef Patrik Isacsson till SVT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons