Annons

Femåring utsatt för våldtäkt av grannpappa

Brott • Publicerad 12 december 2019
En femårig flicka utsattes för sexövergrepp av en grannpappa, som nu åtalas för grov våldtäkt. Arkivbild
En femårig flicka utsattes för sexövergrepp av en grannpappa, som nu åtalas för grov våldtäkt. ArkivbildFoto: Anders Wiklund/TT

En man i Skåne åtalas för grov våldtäkt mot barn. Han misstänks ha förgripit sig på en femårig grannflicka som var på besök för att leka med hans barn.

Mannen ska enligt åtalet ha lockat in flickan i sovrummet och låst dörren medan de andra barnen lekte i ett annat rum. Där ska övergreppen ha skett, skriver Sydsvenskan.

Annons

Dagen efter gick flickans föräldrar till polisen sedan flickan berättat om övergreppen och att grannpappan visat filmer på sin mobil. Mannen greps och anhölls, men nekade till anklagelserna. Polisens tekniker kunde dock via mobilens webbhistorik se att någon hade surfat in på porrsajter medan flickan var på besök. Dessutom påträffades pappans dna på flickans kläder.

Om mannen döms riskerar han ett flerårigt fängelsestraff.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons