Annons

Felvaccination på skola kunde lett till döden

Skola • Publicerad 15 juli 2019
En skola i Göteborg har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för skolsjukvårdsmissar som riskerat livet på en av eleverna. Arkivbild.
En skola i Göteborg har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för skolsjukvårdsmissar som riskerat livet på en av eleverna. Arkivbild.Foto: Ons ien, Ole Gunnar

En skola i Göteborg har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för skolsjukvårdsmissar som riskerat livet på en av eleverna, rapporterar lokala medier. Enligt anmälan kretsar de allvarliga bristerna kring en vikarierande skolsköterska. I en klass hade 8 av 20 fått felaktigt vaccin, och flera elever antecknades ha fått vaccin trots att de inte fått det,

En elev riskerade att råka väldigt illa ut då hen hade fått vaccin, trots att det tydligt framgår i journal att eleven inte tål det. Bedömningen i anmälan är att en allergisk reaktion hade kunnat leda till döden. Dessutom hade samtliga av skolans adrenalinpennor för akut allergi passerat utgångsdatum.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons