Annons

Färre noshörningar tjuvjagade i Namibia

Namibia • Publicerad 14 december 2019
Tjuvjakten på noshörningar i Namibia har minskat till 41 dödade djur hittills i år, att jämföra med 72 under samma period i fjol, enligt landets miljö- och turismdepartement. Arkivbild.
Tjuvjakten på noshörningar i Namibia har minskat till 41 dödade djur hittills i år, att jämföra med 72 under samma period i fjol, enligt landets miljö- och turismdepartement. Arkivbild.Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Tjuvjakten på noshörningar i Namibia har minskat till 41 dödade djur hittills i år, att jämföra med 72 under samma period i fjol, enligt landets miljö- och turismdepartement.

– Allmänheten fortsätter hjälpa oss att gripa förövare, säger talespersonen Romeo Muyunda.

Annons

– Vi har också förstärkt vårt underrättelsearbete så att vi kan förutse tjuvjaktsaktiviteter innan de inträffar, fortsätter han.

Namibia har världens näst största stam av trubbnoshörning efter Sydafrika och en tredjedel av världens återstående spetsnoshörningar.

Antalet tjuvskjutna djur har varierat sedan det mörka året 2015. Då dödades 95 noshörningar, vilket föll till 60 året därpå, till 36 djur 2017 och sedan ökade det till 72 i fjol. Alla antal rör perioden från januari till mitten av december.

Det är främst köpare i Asien som vill komma över noshörningshornen, där de påstås ha medicinska egenskaper.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons