Annons

Fängelse för sexbrott mot barn i simhall

Brott • Publicerad 13 december 2019
En man döms för våldtäkt och flera sexuella ofredanden mot flickor i en simhall. Arkivbild.
En man döms för våldtäkt och flera sexuella ofredanden mot flickor i en simhall. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 50-årsåldern döms för flera sexbrott mot flickor i en simhall i Göteborg. Straffet blir fängelse i två år och fem månader för bland annat våldtäkt, skriver Göteborgs-Posten.

I ett fall skulle mannen lära en flicka i tioårsåldern att simma. Hon höll sig i bassängkanten och tränade bentag. Då rörde mannen vid hennes kropp, även innanför baddräkten. Flickan blev rädd och vågade inte säga något, förrän hennes kamrater simmade förbi i bassängen.

Annons

Mannen hävdar att han bara hållit en hand under flickans mage. Men Göteborgs tingsrätt litar på flickans berättelse, och bedömer mannens agerande som en våldtäkt.

När detta övergrepp blivit känt, berättade två andra flickor att samme man smekt dem över bland annat rumpan och brösten när de suttit i en bubbelpool. I dessa fall döms mannen för sexuellt ofredande.

I domen ingår även ett sexuellt övergrepp mot barn i ett annat sammanhang.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons