Annons

Skolledare får fängelse efter övergrepp

En skolledare i Stockholm döms till två och ett halvt års fängelse för 21 fall av grova sexuella övergrepp mot barn. Han ska även betala ett skadestånd på drygt 150 000 kronor till den nioårige elev som utsatts.
Brott • Publicerad 10 juli 2019
Mannen döms till fängelse i två och ett halvt år. Arkivbild.
Mannen döms till fängelse i två och ett halvt år. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Enligt domen från Stockholms tingsrätt har mannen vid 20 tillfällen utsatt nioåringen för övergrepp då de suttit i en läshörna på skolan. Mannen har stoppat in sin hand innanför barnets kläder och rört vid barnets könsorgan. Vid ytterligare ett tillfälle har han i sin bostad, under skoltid, dragit av barnets kläder och underkläder och rört vid barnet.

Brotten bedöms som grova, främst då mannen varit barnets lärare. Rättens ordförande Tomas Zander säger i en skriftlig kommentar att skolledaren "utnyttjat sin ställning och missbrukat särskilt förtroende genom att begå sexuella övergrepp mot en nioårig elev. Detta har sammantaget inneburit ett hänsynslöst utnyttjande av barnet".

Annons

Skolledaren har delvis erkänt handlandet, men hävdar att det skett vid färre tillfällen.

Mannen frikänns från anklagelser om att han ska ha utsatt två andra barn för handlingar som enligt åklagaren utgjorde sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Erika Nekham/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons