Annons

Falkenbergs hjälte: "Det är helt galet"

Falkenberg var uträknat, men reste sig på nio. Hallänningarna låg sist med två omgångar kvar, men med matchen sista spark i säsongens sista match räddades kontraktet.
Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Nsima Peter jublar efter att ha sänkt Eskilstuna i sista matchen och räddat Falkenberg kvar i allsvenskan.
Nsima Peter jublar efter att ha sänkt Eskilstuna i sista matchen och räddat Falkenberg kvar i allsvenskan.Foto: Adam Ihse/TT

Det var som om bottenstriden regisserats i Hollywood.

– Ett sånt perfekt filmscenario som det blev hade vi inte kunnat tänka oss före matchen, säger Hans Eklund, en överlycklig Falkenbergstränare efter segern och det säkrade kontraktet.

Annons

Falkenberg har inte vunnit två matcher i rad på hela säsongen. De låg sist i tabellen med två matcher kvar. De har inte vunnit en enda bortamatch innan de i näst sista omgången ställdes mot Kalmar och avgjorde då på stopptid.

Och så till slut. Eskilstuna hemma i Falkenberg. När alla bollar studsade rätt i alla andra matcher blev det till slut så att en seger skulle innebära nytt kontrakt.

En sista kontring

Och Falkenbergs fick till en sista kontring - igen på övertid. Johan Björkengren frispelade Nsima Peter centralt. Han drev bollen in i straffområdet och slog behärskat bollen i mål över Ihor Levchenko.

– Jag tänkte att jag går på insida och försöker avsluta, säger en jublande Peters.

– Jag gav det allt jag hade. Det är det viktigaste målet jag gjort i min karriär.

Klockan visade 38 sekunder kvar och hemmasupportrarna exploderade i eufori när det stod klart att både Sundsvall och Kalmar hade förlorat och att den sista sparken innebar att Falkenberg säkrat allsvensk kontrakt.

Ingen slump

– Det är ingen slump att vi gör mål på övertid. För vi har den här tron tillsammans att vi kan fixa det. Det är vår laganda som nu betalar sig, säger Hans Eklund.

Falkenberg var uträknat av många. Av vissa redan innan säsongen börjat.

– Det är inte lätt att vara supporter till Falkenberg. Vi åker på våra smällar. Vi vet om att vi inte spelar i samma ekonomiska liga. Vissa lag kör över oss ibland fotbollsmässigt. Men vi vet att vissa lag kan vi faktiskt matcha oss med på ett bra sätt. De här sista två matcherna visste vi att de här lagen kan vi slåss med. Vi hade gett oss fan på att vi skulle klara av det, jublar Eklund.

Nsima Peter tog hand om matchbollen. Den tänkta han spara länge.

– Jag tar hem den. Den släpper jag aldrig.

Jonas Dagson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons