Annons

Facebook inför egen betaltjänst

Ekonomi • Publicerad 12 november 2019
Facebook inför en egen betaltjänst för att underlätta och skydda betalningar inom och mellan olika appar med koppling till bolaget. Arkivbild.
Facebook inför en egen betaltjänst för att underlätta och skydda betalningar inom och mellan olika appar med koppling till bolaget. Arkivbild.Foto: Wilfredo Lee

Facebook lanserar en egen betaltjänst som ska bidra till säkrare betalningar i olika appar med koppling till företaget, bland annat Whatsapp, Instagram och Messenger.

Bolaget uppger att tjänsten Facebook Pay ska underlätta för användare att överföra pengar och göra betalningar, något som sker redan i dag. Säkerheten ska med den nya tjänsten ökas genom pin-koder eller biometriska hjälpmedel på mobilerna, som fingeravtryck eller ansiktsigenkänning.

Annons

Facebook kommer att samla in användarinformation som betalningsmetod och uppgifter om när en transaktion genomförs. Dessa uppgifter kommer att användas för att visa riktad reklam, enligt ett blogginlägg på Facebooks hemsida.

Facebook Pay kommer att börja introduceras på Facebook och Messenger i USA den här veckan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons