Annons

Ewa Skoog Haslum blir ny marinchef

Försvaret • Publicerad 15 december 2019
Flottiljamiral Ewa Skoog Haslum har utsetts av ÖB till ny marinchef från och med den 1 februari och samtidigt befordras hon till konteramiral. Arkivbild.
Flottiljamiral Ewa Skoog Haslum har utsetts av ÖB till ny marinchef från och med den 1 februari och samtidigt befordras hon till konteramiral. Arkivbild.Foto: Alexander Karlsson/Försvarsmakten

Flottiljamiral Ewa Skoog Haslum har utsetts av överbefälhavare Micael Bydén till ny marinchef. Hon tillträder tjänsten den 1 februari och blir samtidigt befordrad till konteramiral, skriver Försvarshögskolan i ett pressmeddelande.

Skoog Haslum, som efterträder konteramiral Jens Nykvist, är i dag vicerektor och högsta ansvarig för utbildningen vid Försvarshögskolan. Det jobbet tillträdde hon i mars 2017 och vem som ersätter henne där är ännu oklart.

Annons

Nya marinchefen har tidigare bland annat arbetat vid sjöstridsflottiljer. Hon skriver att hon kommer att sakna Försvarshögskolan men att det ska bli härligt att "komma hem" till marinen igen.

Jens Nykvist ska enligt Försvarsmakten tillträda en tjänst på försvarsdepartementet den 1 februari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons