Annons

EU väntar på svar från London

EU • Publicerad 11 november 2019
EU:s tillträdande kommissionsordförande Ursula von der Leyen (till vänster) tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Arkivfoto.
EU:s tillträdande kommissionsordförande Ursula von der Leyen (till vänster) tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Arkivfoto.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Tyska Ursula von der Leyen väntar fortfarande på svar från Storbritanniens premiärminister Boris Johnson om vem som ska bli landets nya EU-kommissionär. Om någon.

– Vi har nära kontakt med dem (Storbritannien) om det här och vi väntar oss ett svar i dag, säger von der Leyens talesman Eric Mamer på en pressbriefing i Bryssel.

Annons

Vad som sker om inte Johnson kan presentera ett namn vill han inte gå in på.

– Låt oss vänta och se vad som sker i morgon, säger Mamer.

Storbritannien har inte nominerat någon ny EU-kommissionär eftersom man räknade med att ha lämnat EU innan tillträdet för den nya EU-kommissionen, som ska ledas av von der Leyen.

Sedan Storbritannien fått förlängd förhandlingstid om brexit till åtminstone den 31 januari har emellertid von der Leyen brevledes bett Johnson presentera en kandidat.

Den nya EU-kommissionen väntas tillträda den 1 december om den får godkänt av EU-parlamentet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons